Werkgroepen
De werkgroepen binnen Stichting Huurdersbelang Gemert-Bakel.
Zoals u kunt lezen op de pagina “Bestuur” zijn er binnen het bestuur een aantal werk- en projectgroepen actief. De activiteiten van deze groepen worden op deze pagina toegelicht. Daar waar mogelijk zullen de vorderingen van de diverse projecten worden weergegeven.
Ga direct naar onze werkgroepen:
Werkgroep
Huurderscontact
Deze werkgroep onderhoudt de contacten met onze achterban (de huurders), en is verantwoordelijk voor de benadering van mensen die meer willen weten over het HBGB, de werkwijze en de mensen zelf. Geïnteresseerden die eventueel hun medewerking willen verlenen aan werkgroepen, dorps/bewonersraden of een vaste plek in medewerkerspanel worden benaderd, geïnformeerd en bijgepraat. Deze werkzaamheden zijn van dusdanige aard dat niemand anders dan het dagelijks bestuur deze taak volledig kan uitvoeren.
Aard Pennings
Gerard de Bruijn
Nettie Kluijtmans
Werkgroep
Public Relations en Communicatie
Deze werkgroep houdt zich bezig met het onderhouden van de contacten “naar buiten”. Dit houdt in contacten met Goed Wonen inzake publicaties, promoties e.d.; contacten met lokale media (kranten, websites, kabelkrant e.d.) en alle overige promotiezaken. Alle publicaties in de media worden door deze werkgroep verzorgd en verspreid. Ook de inhoud van onze eigen website wordt grotendeels door de werkgroep aangeleverd. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken is de Webmaster lid van de groep zodat de website constant van de actuele informatie wordt voorzien. Communicatie is een doorgaand proces; het panel wordt doorlopend op de hoogte gehouden van de werkzaamheden van de werkgroep.
Aard Pennings
Addie Gloudemans
Carlo van Horik
Gerard de Bruijn
Werkgroep
Dienstverlening
Goed Wonen heeft een eigen beleid m.b.t. het aan- en verkopen van woningen, kavels en terreinen, en het bepalen van de woonbehoefte in de toekomst. wat nieuw is zijn de verduurzamingsprojecten: het nul-op-de-meter (vernommen) van bestaande wooneenheden. De werkgroep houdt een vinger aan de pols daar waar het gaat om de gehanteerde procedures bij verkoop van huurwoningen, het slopen van woningen en nieuwbouw projecten, en het op peil brengen/houden van het huidige woningbestand. Uiteraard met in het achterhoofd de belangen van de omwonende huurders. Ook deze werkgroep brengt tijdens de reguliere vergaderingen verslag uit aan het panel.
Ben Romonesco
Dinie Biermann
Werkgroep
Leefbaarheid
Leefbaarheid is een ruim, lastig en complex begrip. Stichting Huurdersbelang Gemert-Bakel zal trachten met deze werkgroep een signaalfunctie op zich te nemen waar het gaat om het algemeen woongenot. Vanwege de mix tussen huur- en koopwoningen in de meeste wijken is er niet echt een scheiding te maken tussen deze twee groepen. De werkgroep heeft dus de zware taak het algemeen belang te dienen en de zaken zo objectief mogelijk op te nemen. Vervolgens zullen wij ons best doen de leefbaarheid voor een ieder zo optimaal mogelijk in kaart te brengen en trachten te waarborgen.
Ben Romonesco
Addie Gloudemans
Dinie Biermann
Werkgroep
Prestatieafspraken Gemeente
Deze werkgroep (bestaande uit leden van het dagelijks bestuur) schuift aan bij de periodieke besprekingen en daadwerkelijke vastlegging van de prestatieafspraken tussen Gemeente, Goed Wonen en HBGB. Gemeenten, woningcorporaties en huurdersorganisaties werken sinds de inwerkingtreding van de nieuwe Woningwet op een andere manier samen. Zij maken samen op gelijkwaardige basis afspraken over de volkshuisvestelijke opgave in hun gebied. Deze afspraken leggen zij vast in prestatieafspraken. Dit zijn een aantal heldere uitgangspunten waar wij elkaar, als elkaars partner aan kunnen, nee moeten houden.
Gerard de Bruijn
Nettie Kluijtmans
Werkgroep
Wonen & Zorg
De nadruk van deze werkgroep ligt vooral op de relatie wonen en zorg. We kijken, zoeken en bewaken samen met Goed Wonen en de zorgaanbieders naar ideale woonvormen voor vooral ouderen die zorg en extra aandacht nodig hebben.
Twee van onze leden doen dit in samenwerking met de werkgroep wonen en zorg van de KBO Gemert-Bakel, om een zo breed mogelijke visie te kunnen ontwikkelen en niet “het wiel weer opnieuw uit te moeten vinden”. Bundeling van kennis en ervaring op een gemeentebreed niveau om alle huurders die in onze doelgroep vallen te kunnen bereiken.
Addie Gloudemans
Nettie Kluijtmans
Dinie Biermann
Werkgroep
Verduurzaming
De verduurzaming van het woningbezit van Goed Wonen is een essentieel thema uit het ondernemingsplan. Vanaf 2050 moeten alle woningen CO²-neutraal zijn. Een belangrijke voorwaarde om CO²-neutraal te zijn betekent dat het gasverbruik binnen de woning naar nul gaat en dat elektriciteit duurzaam wordt opgewekt. Door de woningen te verduurzamen wordt direct het energieverbruik verlaagd en hiermee indirect ook de woonlasten voor de huurders. Het verduurzamen van de woningen gebeurt planmatig, bij mutatie en bij individuele aanvragen. Omdat dit soms gepaard gaat met ingrijpende werkzaamheden aan de woning over een langere periode is het belangrijk dat er vooraf goed wordt gecommuniceerd met de huurder. Het Huurdersbelang wordt regelmatig geïnformeerd door Goed Wonen over de verduurzaming van het woningbezit; voor ons zaak om dit goed te monitoren.