Huurwijzer 3 geeft tips over verhuizen

  

In het herfstnummer van Huurwijzer, het woonmagazine van de Woonbond, veel aandacht voor verhuizen uit of naar een huurwoning.

Verhuizing
Honderdduizenden Nederlanders verhuizen jaarlijks van de ene naar de andere huurwoning, van een koop- naar een huurhuis of vice versa.

Nederlanders verhuizen gemiddeld eens in de tien jaar, oftewel zeven keer in hun leven. Dat geeft stress, en er moeten heel veel dingen geregeld worden. Huurwijzer geeft tips en bespreekt hoe de verhuizing zo soepel mogelijk kan verlopen.

‘t Kotte

Voor de rubriek ‘Beste buurtjes’ bezochten we het tuindorp ’t Kotte in Hengelo. Een prachtige wijk, maar wel met hardnekkige vochtproblemen. In de serie ‘Ongewoon wonen’ komen de bewoners van een verbouwde Rabobank in Deurne aan het woord.

Meldpunt Energie

Huurwijzer besteedt ook aandacht aan het nieuwe Meldpunt Energiealarmvan de Woonbond. Huurders met een (te) hoge energierekening kunnen hier hun verhaal kwijt. En in oktober is het weer brandpreventiemaand. Jet Vroege van de brandweer vertelt erover. Ook de infographic van deze keer heeft als onderwerp brandveiligheid.

Servicekosten

Het Woonbond-ledenpanel gaat over de servicekosten en de afrekening daarvan. Een derde van de panelleden krijgt die afrekening te laat, of helemaal niet. De ‘Drie vragen aan…’ zijn in dit nummer gericht aan Diederik Samsom naar aanleiding van het Klimaatakkoord.

Juridische zaken

De juridische rubriek ‘Uitgesproken zaken’ bespreekt praktijkvoorbeelden van geschillen tussen huurders en verhuurders. Ditmaal over de verhuisvergoeding en problemen rond zelf aangebrachte zaken bij een huurhuis, zoals een garage of zonneschermen.

Vaste rubrieken

Zoals altijd zijn in ‘Om te beginnen’ nieuwtjes op het gebied van huren en wonen te vinden. ‘Beste Woonbond’ biedt ruimte aan brieven van huurders. Ook zijn er weer tuin- en balkontips in ‘Groene vingers’, ‘Huisraad’ met handige huishoudsnufjes, de kruiswoordpuzzel, ‘Schuurpapier’ en ‘Mijn huisbaas en ik’. Paulus Jansen schreef zijn eerste column als Woonbonddirecteur, en Carrie Jansen maakt zich in haar column boos over een bewindvoerder.

Wanneer krijgt u Huurwijzer?

Persoonlijke leden van de Woonbond ontvangen automatisch vier keer per jaar Huurwijzer in hun brievenbus. U kunt ook een jaarabonnement nemen. Een aantal huurdersorganisaties hebben een achterbanabonnement en laten Huurwijzer bij hun leden bezorgen. Wilt u meer weten over het achterbanabonnement? Neemt u dan contact op met de redactie via 020-5517700.

Bron: de Nederlandse Woonbond