Goed Wonen steunt actieplan Urgenda

  

Goed Wonen steunt actieplan Urgenda

Duurzaam en betaalbaar wonen. Dat is wat zo’n 170 woningcorporaties en Urgenda op vrijdag 15 februari tijdens een persconferentie in Den Haag bepleitten. Zij willen 100.000 huurwoningen verduurzamen en huurders direct helpen aan een lagere energierekening. Dat kan met het geld van de huurdersbelasting. Goed Wonen was op vrijdag 15 februari aanwezig om haar steun te betuigen aan het actieplan.

Sneller, meer investeren

Het kabinet heft sinds 2013 een belasting – bekend als de verhuurderheffing – aan de woningcorporaties. Die betalen jaarlijks gemiddeld ruim twee maanden huur aan de Haagse schatkist. Voor Goed Wonen gaat het om zo’n 2,3 miljoen per jaar. Dat is geld van huurders, een huurdersbelasting. Woningcorporaties willen dat bedrag investeren, waardoor ze sneller en meer sociale huurwoningen kunnen verduurzamen. Zo helpen woningcorporaties, samen met hun huurders en Urgenda, het kabinet om de noodzakelijke 25% CO2-reductie in 2020 te halen.

Bondgenoot bij klimaatakkoord

Met het actieplan tonen de woningcorporaties en Urgenda zich een bondgenoot van het kabinet, dat uitzonderlijk grote stappen moet zetten om de afspraken in het klimaatakkoord te realiseren: extra CO2-besparing én draagvlak daarvoor bij de Nederlandse burgers.

Meer informatie vind je op de site van Urgenda.

Bron: Goed Wonen Gemert