Gerarduskerk gaat binnenkort volop leven

  

Het is zover! De Gerarduskerk in Gemert wordt op dit moment omgetoverd tot een bruisende plek.

Onder de naam Boelthiek vestigen een aantal maatschappelijke organisaties zich begin 2019 in de kerk. Gemertenaren kunnen vanaf dan binnenlopen voor een gesprek met een van de ondernemers of voor een bezoek aan de kringloopwinkel.

Nieuwe initiatieven op korte termijn
In korte tijd wordt de voormalige bibliotheek in de Gerarduskerk zo aangepast dat een aantal ondernemers zich in de kerk kunnen vestigen. 2Switch, een kringloopbedrijf uit de regio, en Senzer hebben de handen ineen geslagen om in de Boelthiek een kringloopwinkel te openen. Hier kun je ook terecht voor een kop koffie. Cliënten van Senzer kunnen op deze locatie ervaring opdoen, zodat ze hun kansen op werk in de detailhandel/dienstverlening kunnen vergroten.

Daarnaast komt er een naschoolse opvang en twee bureaus die zich bezighouden met de ontwikkeling van kinderen, namelijk 2 Pauwer en Sprankelenderwijs. Beiden komen uit Gemert. 2 Pauwer is een coachingsbureau voor kinderen en ouders in de basisschoolleeftijd. Bedrijf Sprankelenderwijs begeleidt kinderen uit basisonderwijs met leer- en gedragsproblematiek. Tot slot vestigt de S Factory zich in de Boelthiek. Zij bedenken concepten voor bijvoorbeeld festivals of bedrijfsevenementen. Hiervoor ontwerpen en produceren ze ook kostuums en andere theaterattributen.

Klik op het plaatje voor een video impressie van de Denksessie toekomst Gerarduskerk Gemert
12 november 2018. © Omroep Centraal Gemert.

In de ruimte van de voormalige kerk komen binnenkort diverse kunstenaars die daar een inspirerende werkplek zullen vinden. De woningen boven de bibliotheek blijven de komende jaren bewoond door huurders van Goed Wonen. Zo wordt de Gerarduskerk op korte termijn al een bruisende plek waar wonen, werken en ontmoeten hand in hand gaan.

Plannen Gerarduskerk lange termijn
Een plek voor wonen, zorg én ontmoeten. Dat is wat de Gerarduskerk over een aantal jaren moet bieden. Samen met huurders, inwoners van Gemert-Bakel en andere stakeholders ontwikkelen we momenteel plannen voor de toekomst van de kerk. Zo hopen we samen tot een mooie herbestemming van de Gerarduskerk te komen, waar de hele gemeente blij van wordt.

Bron: www.goedwonengemert.nl