Actie tegen de verhuurderheffing

  

Net als alle woningcorporaties in Nederland betaalt Goed Wonen Gemert veel geld aan de Belastingdienst voor de ‘verhuurderheffing’: ruim 1,8 miljoen per jaar.

Van dat geld zouden we ook meer huizen kunnen verduurzamen of nieuwe huizen kunnen bouwen. Ondertussen zijn steeds meer mensen op zoek naar een huis. Er zijn te weinig woningen in Nederland en daar moet iets aan gedaan worden. Wij steunen daarom de landelijke actie #ikwileenhuis tegen de verhuurderheffing.

Wat houdt de actie in?
We maken principieel bezwaar tegen de verhuurderheffing bij de Belastingdienst. Ook doen we mee aan de social media campagne. Concreet betekent dit dat we aan mensen die al een tijdje op zoek zijn naar een woning, vragen om hun verhaal te delen met daarbij de hashtag #ikwileenhuis. Hoe meer mensen dat doen, hoe beter. Zo zorgen we landelijk voor veel aandacht, waar de politiek hopelijk iets mee gaat doen!

Deel jouw verhaal!
Zoek jij een tijdje een huis, maar lukt het niet? Deel jouw verhaal op www.wooncrisis.nl of plaats een bericht op social media met de hashtag #ikwileenhuis. Zo krijgt de wooncrisis een gezicht.

Bron: Goed Wonen Gemert